Szalay-Bobrovniczky: A magyar kormány kiszagolta a levegőből a távolról idesodort puskapor szagát

2023. november 25. – 15:56

Másolás

Vágólapra másolva

„A tartós béke, a konfliktusok és súrlódások nélküli világ egy illúzió, és súlyos árat fizetünk azért, hogy az örök béke színes Csipkerózsika-álmába ringattuk magunkat Európában. Magyarország azonban a miniszterelnök vezetésével idejében felébredt a hosszúra nyúlt, pihe-puha álomból, és elkezdtünk erőt gyűjteni ahhoz, hogy békében és nyugalomban élhessünk, és egy békés és rendezett országot hagyjunk örökül gyermekeinkre és unokáinkra” – mondta a honvédelmi miniszter a Világgazdaságnak arról, hogy a béke időszaka helyett vajon beköszöntött-e a háborúk korszaka.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint egyébként „mielőtt beléptünk volna a veszélyek korába, a magyar kormány kiszagolta a levegőből a távolról idesodort puskapor szagát”, így aztán nagy haderőfejlesztésbe fogott. Beszerzett például különféle fegyvereket, elkezdett gyárakat felhúzni a fegyvergyártáshoz. Szóval „a védelmi ipar ma már a magyar gazdaság motorjának új hengere” a honvédelmi miniszter szerint. A fegyverekhez pedig emberek is kellenek, a miniszter szerint „várakozásokat felülmúló számban” jönnek hozzájuk a fiatalok, szeptemberben például 500-an jelentkeztek.

Szalai-Bobrovniczky ezt úgy summázta, „most vagy soha pillanatban van az ország. A védelmi erő kifejlesztésének most kellett nekilátni, hogy képessé váljunk az ország védelmét tisztességesen ellátni, és teljesítsük szövetségesi vállalásainkat”.

Arról is beszélt, hogy a kormány kétszáz magyar katonát küld Csádba. A miniszter szerint már idén év végén elkezdik kiküldeni a katonákat, ezt pedig ”déli kihívásokkal„ szembeni fellépés, az illegális migráció, a nemzetközi terrorizmus és a határokon átnyúló bűnöző- és csempészhálózatok tevékenységéből eredő kockázatok feltartóztatása indokolja".

A gázai-izraeli háborúról a honvédelmi miniszter azt mondta, az nem egy államok közötti háború, hanem, “ami Izraelben történt, az a civilizációnk ellen elkövetett, barbár bestializmus. Nők, gyermekek, csecsemők, öregek és védtelenek hidegvérű gyilkolása túl van minden háborús bűncselekményen, és túl van minden nemzetközi jogon. A barbarizmust nem lehet tolerálni”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!