Hózáporok jönnek, a keleti országrészben meg is maradhat a hóréteg

2023. november 25. – 08:29

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán azt írja, hogy szombaton az összefüggő frontális felhőzet fokozatosan az ország délkeleti felére, majd délután egyre inkább a délkeleti, keleti határvidékre szorul. Mögötte az ország nagy részén változóan felhős, felhőátvonulásos idő várható.

Elszórtan lehet vegyes halmazállapotú záporos csapadék. A Miskolc–Szeged-vonal széles sávjában (egy összeáramlás mentén) akár megmaradó hóréteg is képződhet a hózáporokból.

Éjszaka az Alpokalja térségét érheti el egy csapadékzóna, amelyből arrafelé szintén lehet megmaradó hó. Az északi szelet a Dunántúlon sokfelé erős, néhol viharos lökések kísérik. Napközben 2–7 fok várható.

Nem ez lesz egyébként az első havazás, ugyanis pénteken az Időkép cikke szerint már hózáporok rohantak át a Mátrán.

Az OMSZ előrejelzése szerint vasárnap felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel, és helyenként ismét előfordulhat hózápor. A Dunántúlon elszórtan számíthatunk hózáporokra, reggelig a nyugati tájakon többfelé kifehéredhet a táj. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!