Árat emel a posta, hogy továbbra is 21. századi, ügyfélközpontú szolgáltatást nyújthasson

2023. november 24. – 17:56

Másolás

Vágólapra másolva


A Magyar Posta évente közel 450 millió levelet kezel, amelynek mintegy 90%-át az üzleti partnerek adják fel, átlagosan évente mindössze 1-2 levelet ad fel egy magánszemély. Őket érintheti, hogy januártól árat emel a Magyar Posta, ezt egy közleményben tudatták, ebből szedjük össze könnyed kérdés-felelet módra a legfontosabb információkat, ahogyan a Magyar Posta tudatta azokat.

Kérdés: Milyen az általános helyzet, milyen színvonalon működik a posta?

Válasz: A Magyar Posta az elmúlt időszak változó környezete és nehéz gazdasági helyzete mellett is a már korábban megszokott, magas színvonalon látta és látja el feladatait.

Kérdés: Mi a Posta célja?

Válasz: Hogy a tulajdonosi elvárásoknak megfelelően továbbra is hatékonyan, a 21. századi ügyfélelvárásoknak megfelelően végezze tevékenységét úgy, hogy az ország minden pontján a jogszabályoknak megfelelő, minőségi és ügyfélközpontú szolgáltatást biztosít.

Kérdés: Mi kell a 21. századi színvonalhoz?

Válasz: 2024. január elsejétől a Magyar Posta által alkalmazott levélfeladási díjak minimálisan, infláció alatti mértékben változnak.

Kérdés: Mit jelent ez pontosan?

Válasz: A belföldi elsőbbségi levél díja 30 Ft-tal, 300 Ft-ról 330 Ft-ra, míg a szintén belföldi nem elsőbbségi levél díja 20 Ft-tal, 210 Ft-ról 230 Ft-ra változik.

Kérdés: Nem sok ez?

Válasz: Ezzel a Magyar Posta levélfeladási díjai régiós viszonylatban továbbra is a legalacsonyabbak közé fognak tartozni.

Kérdés: Többletszolgáltatásokat használok, azokkal mi van?

Válasz: A többletszolgáltatások tarifái esetében a papíralapú feladásoknál az ajánlott többletszolgáltatás díja 60 Ft-tal, a tértivevény többletszolgáltatás díja pedig 45 Ft-tal változik.

Kérdés: Elektronikus adattal szoktam feladni a levélküldeményeimet, mire számítsak jövőre?

Válasz: Továbbra is kedvező díjjal lesznek elérhetők az elektronikus adattal feladott ajánlott és tértivevényes levélküldemények: előbbi tarifája 55 Ft-tal, utóbbi díja 40 Ft-tal módosul.

Kérdés: Na jó, de hol vannak a pontos részletek?

Válasz: A díjszabást érintő további részletekről, díjakról a Posta honlapján található Postai Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételekből tájékozódhatnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!