Hogy védje meg magát egy nő? Létezik-e feminista pornó? Kötényperformansz!

2023. november 24. – 10:27

Hogy védje meg magát egy nő? Létezik-e feminista pornó? Kötényperformansz!
Fotó: NANE Egyesület / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton, a nők elleni erőszak felszámolásának világnapján indul és december 10-ig, az emberi jogok világnapjáig tart a 16 akciónap programsorozat. Az eseményt 1991 óta világszerte megrendezik, itthon több szervezet együttműködésében egy tucat rendezvényen vehetünk részt Budapesten, Pécsett és online.

Szombat reggel indul a NANE Egyesület szervezésében a Néma tanúk felvonulás és megemlékezés. A demonstrációval a nők és gyermekek elleni erőszakos esetek súlyosságára szeretnék felhívni a figyelmet, és megemlékeznek azokról a nőkről, akiket az elmúlt évben partnerük, volt partnerük vagy egyéb férfi családtagjuk ölt meg.

Kötényvarrásra és kötényperformanszra invitál a Budapest Galéria, A női testek leuralása címmel hirdetett szabadegyetemet a Nők Egymásért Mozgalom (NEM!), filmklubbal és önvédelmi oktatással vár a Közkincs Könyvtár, de utcai zaklatás és párkapcsolati erőszak témájú workshopok is lesznek.

November 29-én a Hadik Kávéházban mutatja be a NANE Lundy Bancroft Apa bántja anyát című önsegítő könyvét. Az eseményt kísérő beszélgetést Ott Anna moderálja, beszélgetőtársai: a NANE-tól Galambos Anita, aki érintettként olvasta a könyvet, és utána éveken át dolgozott azért, hogy az magyarul is megjelenjen, Fazakas Pálma az Emma Egyesülettől és Selmeczy-Veres Ildikó, pszichológus a Kapcsolódó Nevelés Egyesületet képviseletében.

A 16 Akciónap részletes programja elérhető a honlapon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!