Hálapénz elfogadásán érték tetten a nyíregyházi kórház egyik főorvosát és asszisztensét

2023. november 23. – 11:01

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy nyíregyházi főorvos és egy nyíregyházi asszisztens ellen, írja a Police.hu.

A nyomozók az egészségügyi dolgozókat november 21-én a munkahelyükön tetten érték, onnan a rendőr-főkapitányságra előállították, ahol kihallgatták őket a bűncselekmény elkövetésének gyanújával.

A megalapozott gyanú szerint a 60 éves főorvos és az 59 éves asszisztens több alkalommal fogadtak el betegektől, illetve azok hozzátartozóitól hálapénzt a kórházban nyújtott egészségügyi ellátásért, miközben állami egészségügyi jogviszonyban jártak el. A jogszabály által tiltott pénzügyi juttatások elfogadásával a főorvos és az asszisztens rendszeres jövedelemre tettek szert.

A főorvost és az asszisztenst gyanúsítotti kihallgatásuk után őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. Mint a rendőrségi oldal írja, a nyomozás a teljes körű felderítéssel folytatódik és várható, hogy a vesztegető oldalon állók jelenlegi létszáma bővülni fog.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!