Bővült a miniszteri biztosok listája: az oszakai világkiállításnak is lett sajátja

2023. november 23. – 23:30

Másolás

Vágólapra másolva

„A 2025. évi Oszakai Világkiállításon történő magyar megjelenés előmozdításával kapcsolatos diplomáciai feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztosnak” Kristó Ákost nevezte ki Rogán Antal – derül ki a csütörtök este megjelent Hivatalos Értesítőből.

Az értesítő szerint Kristó Ákosnak ezekért kell majd felelnie:

  • a világkiállításon történő magyar megjelenés eredményes előkészítése érdekében felel Magyarország politikai szintű képviseletéért;
  • támogatja és nyomon követi a világkiállításon történő magyar megjelenéssel foglalkozó munkacsoport munkáját;
  • a feladatai ellátása során együttműködik a világkiállítási pavilon létrehozásához kapcsolódó feladatokért felelős Magyar Turisztikai Ügynökség Zártkörűen Működő Részvénytársasággal;
  • felel a Kiállítások Nemzetközi Irodája hatáskörébe tartozó, világkiállításokon történő magyar részvétellel kapcsolatos hazai koordinációért és a döntések nemzetközi képviseletéért.

Munkájáról pedig magának a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek, Rogán Antalnak kell majd tájékoztatást adnia. Kristó Ákos idén októbertől a Magyar Turisztikai Ügynökség általános vezérigazgató-helyettesi pozícióját tölti be. Bemutatkozásából kiderül, hogy pályafutását a bankszektorban kezdte, majd a villamosenergia-, illetve a gyógyszeriparban folytatta. 2019-ben csatlakozott a Magyar Turisztikai Ügynökség leányvállalatához, a Visit Hungary Nonprofit Zrt.-hez.

Az MTÜ-n belül a 2025-ös Expónak egyébként saját kft.-je is van. Az Expo 2025 Magyarország Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság felel többek közt a magyar pavilon terveztetésért kivitelezésért, a pavilon üzemeltetéséért, de még a bontásért is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!