Már három elkövetőt azonosított a rendőrség azok közül, akik gyerekeket fenyegettek gázpisztollyal és térdeltettek le Budapesten

2023. november 23. – 08:21

Másolás

Vágólapra másolva

Már három elkövetőt azonosítottak a rendőrök abban a nyomozásban, ami azután indult, hogy november közepén 13-14 éves gyerekeket fenyegettek gázpisztollyal és térdeltettek le iskolatársaik a XVI. kerületben, írja a 24.hu. Az áldozatok és az elkövetők többsége a kerületi Centenáriumi Általános Iskola és a Móra Ferenc Általános Iskola diákjai.

A közterületen történt megaláztatásokat videóra vették az elkövetők, hogy megosszák az egyik közösségi oldalon. A lap birtokába jutott felvételen az látható, hogy az elkövetők letérdeltetnek egy fiút, majd megcsókoltatják vele a cipőjüket.

A lapnak nyilatkozott a négy feljelentést tett szülő egyike is, aki elmondta, hogy

a lányát azzal fenyegették, hogy felgyújtják a haját. A lánya társaságában lévő fiút leköpték és megverték. De olyan bántalmazott gyerek is volt, akit azzal fenyegettek, hogy kiviszik a patakpartra, és fegyverrel fogják bántalmazni. Egy másikat pedig megszégyenítő pózban, felismerhetően raktak ki az elkövetők egy közösségi oldalra.

A rendőrség a 24.hu-nak azt nyilatkozta, hogy az ügyben két 13 éves elkövetőt és egy 14 évest azonosítottak, utóbbit már meggyanúsították kényszerítés bűntett elkövetése miatt. A fiatalabbakat tanúként hallgatták ki, mivel ők a Btk. szerint csak súlyos bűncselekmény (rablás, kifosztás minősített esetei, életveszélyt okozó testi sértés, emberölés) esetén lennének büntethetőek. Ha nem nő tovább a beazonosított elkövetők száma, akkor csak a 14 éves elkövető lesz felelősségre vonva.

Mint írták, eddig hét sértett ismert a nyomozó hatóság előtt, és közülük egyik gyerek sem szenvedett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket. A rendőrség az eljárás érdekeire hivatkozva ennél bővebb tájékoztatást nem adott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!