RTL: Meghalt a kórházban a koraszülött, akit császármetszéssel emeltek ki az anyja hasából, miután autóbalesetet szenvedtek

2023. november 23. – 16:50

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt az a kisbaba, akit császármetszéssel emeltek ki az édesanyjából, miután halálos közúti balesetet szenvedtek Kecskemét határában, számol be az Rtl. A lap azt írja, több forrásból is úgy értesültek, hogy a koraszülött életét vesztette a budapesti kórházban, hivatalos megerősítést azonban nem kaptak a hatóságoktól.

Mint írtuk, a baleset szerdán történt, mikor a várandós nő kocsijával egy út melletti fának ütközött. A helyszínre két mentőhelikopter, két mentőautó és egy koraszülöttmentő is érkezett. Hürkecz Zoltán, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a balesetben a nő meghalt. A helyszínelés során kiderült, hogy a biztonsági öv a nő mögött volt bekötve.

A gyerek életét azonban akkor sikerült megmenteni, az egészségügyi szakemberek azonnal császármetszést végeztek. A beavatkozás sikerült, de az újszülötett is újra kellett éleszteni a helyszínen. Végül stabil keringéssel vitték kórházba, amiről a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat is beszámolt a Facebook-oldalán. „Hosszas küzdelem után sikerült a 33. hétre 1700 grammal született baba szívét elindítani, a keringést helyreállítani, a hiányzó légzést lélegeztetőgéppel pótolni és a koraszülöttet szállítható állapotba hozni.”

Az Rtl esti híradójából az is kiderült, hogy a gyereket a fővárosi Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának oxigénhiányos állapot ellátására szakosodott osztályára vitték.

Az üggyel kapcsolatban kérdéseket küldünk a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálatnak, valamint a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika Bókay utca részlegének is. Amennyiben válaszokat kapunk, cikkünket frissítjük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!