Klórgáz szivárgott egy szombathelyi uszodában, 11 ember került kórházba

2023. november 22. – 17:43

Másolás

Vágólapra másolva

Gázszivárgás miatt tizenegy embert vittek kórházba szerda délelőtt a szombathelyi fedett uszodából – írja az MTI Németh Gábor, a létesítményt üzemeltető Vasivíz Zrt. műszaki igazgatója nyilatkozata alapján.

Németh azt mondta, hogy az épület mellett, szabad téren szokásos uszodatechnológiát alkalmazva sósavat fejtettek át egy tartályba, amiben – mint kiderült – előzőleg kis mennyiségű hipó is volt, így a két vegyszer reakcióba lépett, klórgáz képződött, ami az épület légtechnikai rendszerén keresztül bekerült az uszoda légterébe.

Az épületet azonnal kiürítették, a mentők, a katasztrófavédelem és a rendőrség is kivonult a helyszínre, ahol a vendégek és az uszoda dolgozói közül többen panaszkodtak torokkaparásra, légzési nehézségekre, a mentők 11 embert vittek további kivizsgálásra kórházba.

Egy óvodai csoport is tartózkodott az uszodában, de közülük senki nem lélegezte be a gázt, őket – ahogy kiderült a szivárgás – azonnal egy másik épületbe kísérték. A mentők a gyerekeket is megvizsgálták, majd a csoport elhagyta az uszodát.

Az épületet átszellőztették, de szerdán már nem nyitnak ki. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta, hogy 11 felnőttet vittek a Szombathelyi Markusovszky Kórházba enyhe légúti panaszokkal, senkinek nem volt súlyos az állapota.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!