Saját unokáját hordta ki egy magyar nő, hogy lánya végre anya lehessen

2023. november 21. – 06:10

Másolás

Vágólapra másolva

Éveken keresztül próbálkozott lombikprogrammal Bernadett és párja, várandósságaiból azonban egyszer sem maradt életben egészséges gyermek. Édesanyja emiatt, illetve a sikertelenségekből fakadó lelkiállapota miatt, orvosa felvetésére döntött úgy, hogy vállalja a magzat kihordását, ha arra lehetőség nyílik – számolt be a különleges esetről a Blikk.

„Örömmel mentem bele a hosszas egészségügyi vizsgálatokba, valamint a lányom petesejtjének és a vejem hímivarsejtjének a beültetésébe, amit idehaza azzal az indokkal nem végeztek el, hogy túl koros vagyok, de Angliában ennek nem volt akadálya” – mondta Epres Ilona a lapnak. Az asszony várandóssága problémamentes volt, így szeptember 30-án életet adott unokájának, Daninak, aki jelenleg az angol anyakönyvi kivonat szerint a közel 60 éves Ilona fia.

„Természetesen nem sokáig lesz hivatalosan az én fiam, mert most készül a lemondási nyilatkozatom, a lányom részéről pedig az örökbefogadási. Különben nem béranyaként, hanem dajka anyaként szerepelek a nyilvántartás szerint, és ez óriási különbség” – magyarázta a lapnak Ilona, aki közel hatvanévesen hozta világra a 3,5 kilós kisfiút, akit négyhetes koráig szoptatott is.

Arra a kérdésre, hogy hogyan élte meg a terhességét, illetve a kapcsolódást a magzattal, Ilona azt mondta, végig úgy fogta fel a kilenc hónapos időszakot, hogy terhes ugyan, de nem ő fogja felnevelni a kisfiút, „hanem az »igazi« édesanyja. A lányom bent volt velem a szülőszobában, és ő jobban izgult, mint én.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!