28 forintot hagyott a 86 éves nő számláján a tolvaj szomszéd

2023. november 21. – 08:30

Másolás

Vágólapra másolva

A Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki közel 2 millió forintot vett fel jogosulatlanul annak az idős asszonynak a bankszámlájáról, akinek időként segített a bevásárlásban.

A vádlott és a 86 éves sértett szomszédok voltak egy kecskeméti társasházban. A férfi alkalmanként bevásárolt a rossz egészségi állapotban lévő, idős asszonynak, akinek a bankszámlájáról készpénzt is vett fel.

Az egyik ilyen készpénzfelvételt követően azonban az elkövető nem adta vissza az idős nőnek a bankkártyáját, hanem arról a PIN-kód ismeretében 2021 októberétől egy hónap leforgása alatt 15 alkalommal, 1 millió 848 ezer forintot vett fel a sértett tudta és hozzájárulása nélkül. A vádlott az utolsó két készpénzfelvételt megelőzően lekérdezte a számla egyenlegét is, azért, hogy megtudja mennyi pénzt vehet még le a számláról. A férfi jogosulatlan készpénzfelvételei után mindössze 28 forint maradt az idős nő bankszámláján.

Az ügyészség a vádlottat információs rendszer felhasználásával üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolja és ezért vele szemben a tárgyalás mellőzésével közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől