Hadházy bejelentést tesz Svájcban, hátha ott jobban kivizsgálják az Agrárminisztérium visszaélési ügyét

2023. november 21. – 14:00

Másolás

Vágólapra másolva

Pénzmosás gyanúja miatt bejelentést tesz Hadházy Ákos képviselő a svájci hatóságoknál, miután a Direkt36 egyik tényfeltáró cikke megerősítette a feltevéseit.

A képviselő Facebook-posztjában azt írta, hogy már korábban is tudott róla, hogy Nagy János helyettes államtitkár ügyében pénzmosás gyanújával zajlik nyomozás – ezt Polt Péter legfőbb ügyész írta meg neki.

„…Polt válasza szerint a már bíróság előtt álló másik agrárminisztériumi helyettes államtitkár sikkasztási ügyétől elkülönítettek egy külön nyomozást, pénzmosás gyanújával. A hozzám érkezett információ szerint a pénz Nagy István miniszternél landolt” – írta Hadházy.

Szerinte az ügy elkülönítésére azért lehetett szükség, hogy a politikailag kényesebb ügy ne kapjon akkora nyilvánosságot, a Direkt 36 cikke pedig szintén ebbe az irányba mutat.

„Mivel Poltban nem nagyon bízom, Svájcban is bejelentést teszek, hátha ők hatékonyabbak lesznek” – írta posztjában.

A Direkt36 kedden írt arról, hogy zajlik egy bírósági per, amelyben az ügyészek azt állítják, hogy az agrártárca feleslegesen költött el több mint kétmilliárd forintot. A Direkt36 birtokába jutott nyomozati iratok szerint a hatóságok vizsgálják, hogy miért került a pénz felének megfelelő összeg egy Nobilis Kristóf üzletemberhez köthető panamai cég svájci számlájára. Az ügyről ide kattintva olvashat bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!