Videón, ahogy egy autós magával sodor egy rendőrt és egy polgárőrt egy újpesti benzinkúton

2023. november 20. – 16:01

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a nógrádi férfit, aki szeptember 19-én egy újpesti benzinkúton elsodorta az autót visszatartani igyekvő rendőrt és a polgárőrt – derül ki az ügyészség közleményéből.

A húszas évei végén járó férfi megújítás hiányában közel két éve nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel, ennek ellenére szeptember 19-én este, egy előző nap kölcsön kért gépjárművel nógrádi otthonából Budapestre autózott két utasával.

A férfi másnap kora hajnalban az ismerősével megállt egy újpesti benzinkúton, ahol egy – polgárőr társával – szolgálatot teljesítő rendőr felszólította, hogy igazolja a személyazonosságát és adja át a kocsi forgalmi okmányait, hogy ellenőrizhesse a jármű közlekedésre alkalmasságát.

A férfi nem adta át az iratait, sőt, a kormány mögött ülve kijelentette, hogy a kocsit nem is ő vezette, hanem az ismerőse, aki éppen a benzinkút üzletében tartózkodott.

Amikor a férfi észlelte, hogy a rendőrt nem győzte meg a magyarázata, beindította a kocsit és nyitott ajtóval, nagy sebességgel elhajtott – miközben elsodorta a járművet visszatartani próbáló rendőrt és polgárőrt is, akik a földre estek, és nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Az esetet a benzinkút biztonsági kamerája is rögzítette:

A más bűncselekmények mellett garázdaság és ittas vezetés vétsége miatt korábban már többször elítélt férfit a nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki, bűnügyi felügyeletet rendelt el ellene és eltiltotta a vezetéstől.

Az ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé, hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettének elkövetésével vádolják. Az ügyben a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság fog dönteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!