Zsinórral fojtott meg egy 20 hetes terhes nőt Nyírkátán, 15 év börtönt kaphat

2023. november 18. – 11:01

Másolás

Vágólapra másolva

Beismerés esetén 15 év börtönbüntetést kért az ügyészség arra a férfira, aki a vád szerint idén május 27-én zsinórral fojtotta meg 20 hetes terhes barátnőjét – írja az Ügyészség.hu. A férfit emberöléssel és személyi szabadság megsértésével vádolják, ő korábban elismerte a nő megölését.

A vádirat szerint a pár korábban Nyírkátán élt, de kapcsolatuk a férfi féltékenysége miatt idén tavaszra megromlott. Sokat veszekedtek, és a harmincas éveiben járó férfi többször bántalmazta a nőt. Május 24-én megint összevesztek, ami miatt a nő az egyik közelben lakó barátnőjéhez költözött.

Május 27-én a férfi a terhes nő új lakóhelyéhez ment. Amikor a nő kijött a házból, a férfi egy 15 centis pengehosszúságú késsel bement a kertbe, és a hajánál fogva kirángatta onnan volt barátnőjét.

A nőt ezután még mindig a hajánál fogva Nyírkáta erdős külterületére vonszolta, ahol a fejét a késsel kétszer megvágta, közben többször megütötte. Ezután elővett a nadrágjából egy zsinórt, amivel megfojtotta a 20 hetes terhes nőt. Amikor rájött, hogy meggyilkolt valakit, elmenekült, és a rokonainál próbált meg bujkálni, de a rendőrség elfogta.

Van segítség! Ingyenes és a nap 24 órájában hívható az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a 06-80-20-55-20-as telefonszámon, ahol segítenek a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció és az emberkereskedelem áldozatainak. A NANE Egyesület is működtet segélyvonalat bántalmazott nőknek és gyerekeknek, valamint a nekik segíteni vágyóknak. Ez a 06-80-505-101-os számon hívható anonim módon, ingyenesen, hétfő, kedd, csütörtök és péntek este 18 és 22 óra között, valamint szerdán 12 és 14 óra között. Az Ökumenikus Segélyszervezet online kínál anonim tanácsadást, a részletekért keresse fel ezt az oldalt. Ha kifejezetten jogi természetű kérdései vannak kapcsolati erőszakkal összefüggésben, a Patent Egyesület jogsegélyszolgálata szerdánként 16 és 18 óra, valamint csütörtökönként 10 és 12 óra között hívható a 06-70-220-2505-ös számon.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!