Jövőre eggyel több magyar egyetem lesz

2023. november 15. – 10:33

Másolás

Vágólapra másolva

„A Sárospataki Református Teológiai Akadémia eleget tett az alkalmazott tudományok egyetemévé válás törvényi feltételeinek, így 2024. február 1-jétől Sárospataki Református Hittudományi Egyetem néven működik tovább” – olvasható egy új törvényjavaslatban, amely kedd este került fel a parlament honlapjára.

Fotó: Sárospataki Református Teológiai Akadémia
Fotó: Sárospataki Református Teológiai Akadémia

A Sárospataki Református Teológiai Akadémia a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény jelenleg hatályos változatában még főiskolaként van listázva. Az egyetemmé való előléptetésével a 30 állami egyetem mellett februártól összesen 12 nem állami alkalmazott tudományok egyeteme lesz Magyarországon, egy állami és 22 nem állami főiskola mellett.

Ezt a változtatást egy számos más módosítást tartalmazó javaslatcsomag részeként tették közzé. „Az egyetemek és a kutatóintézetek, valamint a gazdaság összekapcsoltságának erősítéséhez szükséges egyes törvények, továbbá egyes felnőttképzési és kulturális tárgyú törvények módosításáról” szóló csomag további elemeivel külön cikkben foglalkozunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!