Az egyik budapesti gimnáziumban délre járnak a gyerekek, mert nincs elég matek- és informatikatanár

2023. november 15. – 21:16

Másolás

Vágólapra másolva

Az RTL Híradója szerint olyan súlyos a tanárhiány a budapesti Álmos Vezér Gimnázium és Általános Iskolában, hogy a gyerekek sokszor délre járnak iskolába, mert nincs, aki megtartsa a matematika- és informatikaórákat. „Az óráknak nem szakszerű a helyettesítése. A gyerekek sokszor délre mennek vagy délben már otthon vannak. És amiatt nagyon el vagyunk keseredve, hogy az osztály fele informatika szakos, ami most digitális kultúra, de az elmúlt 8 hónapban nem volt informatikatanár” – mondta az egyik érintett szülő.

Egy másik szülő pedig arra panaszkodott, hogy a státusztörvény miatt ősszel két matematika tanár is távozott az iskolából, a pótlásukat azóta sem tudták megoldani. A szülők elmondása szerint az informatikaórákat sokszor az iskola rendszergazdája tartja meg, de magyar-, rajz- és angol szakos tanárból is hiány van.

A Közép-Pesti Tankerületi Központ vezetője, Házlinger György a keddi szülői fórumon azt mondta: a csoportbontás megszüntetésével oldják meg, hogy nincs elég matematikatanár az iskolában. „Nem is az az irány sajnos, hogy nagy csoportbontások legyenek. Most ettől függetlenül az itteni humánerőforrás alakulása miatt két matektanár éppen elment. Nem az az irány, hogy csoportbontások legyenek” – mondta az RTL Híradója szerint.

A szülői fórumon az is kiderült, hogy a tankerületi vezető szerint egy gimnáziumban nincs is olyan, hogy informatikai tagozat, ez csak marketingfogás az iskola részéről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!