Nem kapott fizetésemelést az önkormányzati ügyintéző, több mint egymillió forinttal húzta le az önkormányzatot

2023. november 15. – 08:54

Másolás

Vágólapra másolva

Jogerősen elítélték azt önkormányzatot megkárosító dolgozót, aki a munkáltatójától több, mint egymillió forintot csalt ki, közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

A nő 2018 májusától egy önkormányzatnál ügyintézőként dolgozott, 2019-ben úgy gondolta, hogy a munkaköri kötelességén túl elvégzett munkájáért többletjavadalmazás jár neki, azonban a jegyző a kérését elutasította.

Ezután a nő élettársa üzleti tanácsadásra egyéni vállalkozást alapított, majd 2019 augusztusától novemberéig hét tanácsadásról szóló számlát állított ki az önkormányzat részére, amit a nő a munkahelyére bevitt, érkeztetett, a kifizetéshez szükséges teljesítési igazolásokat pedig a polgármester aláírta.

A számlák tényleges gazdasági tevékenységet nem tartalmaztak, ennek ellenére az önkormányzat a számlák összegét, összesen 1 millió 386 ezer forintot a vádlott élettársa, mint egyéni vállalkozó részére kifizetett.

A bíróság a nőt most jogerősen folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette, és kötelezte a vádlottat az okozott kár megfizetésére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!