Kiadós csapadék érkezik erős széllel

2023. november 14. – 13:26

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd este egy hullámzó hidegfront felhőzete borítja be nyugat, északnyugat felől hazánkat, és hoz nagy területre újabb csapadékot, írja az Időkép. A legtöbb eső ezúttal pont ott hullhat le, ahol még szükség van a csapadékra, vagyis a Dél-Alföldön. Itt szerda reggelig 20-30 milliméter gyűlhet össze, míg az Északi-középhegységben és a Dunántúl nyugati részén ennél jóval kevesebb, helyenként 5 milliméter sem.

A front szerdára elhagyja térségünket, kisüt a nap, de nyomában feltámad az északnyugati szél, amit majd sokfelé erős, a Dunántúl északi felén és a Dunakanyarban viharos lökések kísérhetnek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat négy északnyugati megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki, mivel ott a szél erőssége meghaladhatja a 70 km/órát. Szerdán hajnalban 4–10, napközben 11–17 fok között várható a legmagasabb hőmérséklet, nyugaton, délnyugaton lesz a melegebb.

Csütörtökön nagyobbrészt napos idő várható. Hajnalban néhol kialakulhatnak ködfoltok, és elvétve előfordulhat zápor. A nyugatias szél helyenként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 3 és plusz 6 fok között alakul, északkeleten lehet főként fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8–14 fok között valószínű.

Az újabb kiadósabb csapadék pénteken érkezik, amikor erősen felhős vagy borult idő várható, sokfelé esővel, záporral. A napközben kissé élénkülő délies szél estétől északnyugatira fordul, és a Dunántúlon viharossá fokozódhat. Hajnalra mínusz 1 és plusz 7 fok közé csökken a hőmérséklet, kora délután 5–12 fok várható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!