Migránsokat csempésztek eladott furgonjával, fogdában kötött ki igazoltatás után a családapa

2023. november 13. – 07:07

Másolás

Vágólapra másolva

„Áron alul, 650 ezer forintért adtuk el az autót, amiért hárman jöttek el június 7-én” – így, egy szimpla autóeladással kezdődött Kovács Károly jelenleg is futó kálváriája a hatóságokkal. A Blikk cikke szerint a férfit a három férfi még aznap este felhívta, hogy az M0-son leállt a kocsi, „menjünk oda és adjuk vissza nekik a pénzt. Mondtuk, hogy vigyék el az autószerelőnkhöz, de végül nem lett belőle semmi. Másnap bementem a III. kerületi kormányablakba, hogy bejelentsem a teherautó eladását.”

Hónapokkal később, egy utcai igazoltatás során megállították a 41 éves férfit a rendőrök, majd embercsempészet miatt őrizetbe vették és fogdába került. „Kiderült, a furgonunk megvásárlása után három nappal Ausztriában feltartóztatták azt, 14 szír állampolgárral a raktérben. Mivel akkor még az én nevemen volt, június 16-án európai elfogatóparancsot adtak ki ellenem. 10 év fegyházzal fenyegetnek egy olyan dolog miatt, amit el sem követtem” – mondta a lapnak a férfi, aki jelenleg nem hagyhatja el Pest vármegyét, nyomkövetőt pedig nem kap.

A férfi meglátása szerint a hivatalban hibáztak, hiszen mint mondja, ő járt a hivatalban – arról, hogy ott volt, és bejelentette az adásvételt, azóta igazolást is kapott. Az adásvételt azonban csak csak július 5-én iktatták be.

„A furgont megvásárló gazdasági társaságot frissen alapították, de már tucatnyi végrehajtási és szabálysértési eljárás indult ellenük” – mondta a lapnak a férfi ügyvédje, dr. Zamecsnik Tamás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!