Nem lesz fekvőbeteg-ellátás az orosházi kórház egyik osztályán hétvégenként

2023. november 11. – 08:31

Másolás

Vágólapra másolva

Nem lesz fekvőbeteg-ellátás az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet fül-orr-gégészeti osztályán hétvégenként, számolt be erről a Rtl Híradó. Azokat a betegeket, akik jól vannak, péntekenként hazaküldik, akik nincsenek, de szállítható állapotban vannak, mentővel viszik át Békéscsabára. Míg azok, akik nincsenek szállítható állapotban, a hétvégére az intenzív osztályra kerülnek.

A kórház sebészeti osztályán már egy hónapja nincs hétvégén ügyelet. A fekvőbetegeket Békéscsabára vagy Gyulára viszik át, és szintén Gyulára kerülnek át azok a gyerekek is, akiknek a békéscsabai kórházba kellene befeküdniük. Néhány beteg az Rtl riporterének azt nyilatkozta, hogy kevés az orvos, ezért sokat kell várni a vizsgálatokra. Egy helyi azt mondta, ő már évek óta inkább Szegedre jár kivizsgálásokra.

A Békés megyei központi kórház szerint az átszervezéseknek köszönhetően a betegek megkapják a megfelelő ellátást. Szijjártó László, a Magyar Orvosi kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnöke szerint mindez azért van, mert kevés az orvos, az ápoló, és rossz a szervezés is. Ugyanis a szakembereket a központi, nagy kórházakba küldik, így viszont a vidéki intézmények orvosok és ápolók nélkül maradnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!