Győrfi Pál is beszédet mondott a Fidelitas kongresszusán

2023. november 11. – 19:28

Másolás

Vágólapra másolva

Székesfehérváron tartotta XX. kongresszusát a Fidelitas – jelentette az MTI. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, Menczer Tamás mondta az első beszédet. Kijelentette: az ukrajnai háborúban azonnali tűzszünet kell, feltétel nélkül. Bízik abban, hogy Izrael terrorellenes harca eredményes lesz. A magyar álláspont szerint mindent meg kell tenni azért, hogy a konfliktus ne váljon államközi háborúvá, meg kell védeni a civileket.

Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter kiemelte: a Fidelitas olyan közösség, ahol az emberek azt mondják, amit gondolnak, és azt teszik, amit mondanak. Szemben az Európai Unióval, ahol az emberek ennek éppen az ellenkezőjét cselekszik, mert szerintük a világ bonyolult hely, nem lehet csak úgy kimondani dolgokat, sok mindent gondolni sem lehet.

Varga Judit szerint azt tesszük, amit több mint ezer éve, őrizzük Európát. „Nem félünk a polipként szorító civil szervezetektől, a nagy hatalmú nemzetközi médiától és a karriermenedzserektől sem.”

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója azt mondta, a jövő évi kampányban

kiemelt feladatuk lesz a Fidelitas tagjainak az online térben, a politikai akciókban és demonstrációkban, valamint a fontos ügyek fiatalok nyelvére való lefordításában.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő üzenete az volt, hogy mertünk, és most is merünk magyarnak lenni.

Utolsóként Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azért vett részt a rendezvényen, hogy kérje a szervezet jelen lévő tagjait, erősítsék az országos életmentő láncot. Legyenek készek az életmentésre, és kérte, december 4-én a vármegyeszékhelyek mentőállomásain sajátítsák el az újraélesztés lépéseit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!