Ötvenmillió forintot ajándékozott egy korábbi beteg a debreceni szívsebészeti klinika alapítványának

2023. november 11. – 14:48

Másolás

Vágólapra másolva

Betegőrző monitorokat, katéteres koszorúér-beavatkozásokhoz szükséges korszerű eszközt vásárolt, valamint beszerzett egy, a röntgen és a szívultrahangos készülék együttműködését segítő szoftvert is a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika abból az 50 millió forintból, amit egy korábbi betegük admányozott az alapítványuknak még 2022-ben.

A hellosajto.hu-n közzétett közlemény szerint az adományozó teljes titoktartást kért, nem szeretné, ha a neve nyilvánosságra kerülne. A beteg a felajánlással köszönetét fejezte ki a klinika szakembereinek eredményes gyógyító munkájukért, a színvonalas ellátásért.

„Fantasztikus érzés volt, el sem akartam hinni, amikor értesültem az ötvenmillió forintos támogatásról. Az utóbbi időben egyre gyakoribb, hogy betegeink, miután távoztak a klinikáról, felhívnak, elmondják, hogy mennyire elégedettek voltak az ellátással, beleértve a szakmai, gyógyító munkát, az orvosok és a szakdolgozók emberségét, empátiáját. Többen közülük felajánlják, hogy anyagi lehetőségük függvényében támogatnák az alapítványt akár 100 ezer forintos nagyságrendben, de az 50 millió forint példátlanul magas összeg” – mondta a hirek.unideb.hu-nak Csanádi Zoltán professzor, a Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika igazgatója.

A páciens annyit kért, hogy a pénzt a a gyógyító munka fejlesztésére, korszerű eszközök, műszerek beszerzésére fordítsák.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!