Vonat gázolt el egy középiskolai diákot Sümegen

2023. november 9. – 18:57

Másolás

Vágólapra másolva

Vonat ütött el egy 16 éves középiskolai diákot Sümegen. A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja az ügyet, a Blikk úgy tudja, hogy a diák öngyilkos lett, mert a társai a súlya miatt csúfolták.

„Sajnálattal, mély megrendüléssel vettük mi is tudomásul, ami történt – írta a Telexnek a tapolcai Széchenyi István Szakképző Iskola igazgatója, Fekete Lajos. – Ezúton is kifejezzük őszinte részvétünket a gyermek szüleinek.Most azon vagyunk, hogy feldolgozzuk az eseményeket. Mindez nagyon szörnyű és fájdalmas, függetlenül attól, hogy a folyamatban lévő rendőrségi vizsgálat milyen körülményeket tár majd fel.”

Az igazgató egyelőre nem tudta megerősíteni, hogy a diák saját elhatározásából vetett véget az életének, sem azt, hogy az osztálytársai rendszeresen bántalmazták, ezért azt írta, „korai lenne még bármilyen okokat megnevezni, különösen más gyermekekkel szemben. Magam és kollégáim mindig azon vagyunk, hogy elejét vegyük a bántalmazásoknak.”

Azt is írta, hogy ha a rendőrségi vizsgálat lezárul, az iskola is ki fogja vizsgálni a tragédia azon körülményeit, amelyek összefüggésbe hozhatók az osztálytársak esetleges bántó viselkedésével. „Célunk azonban nem a büntetés, hanem az okok, körülmények szakember segítségével történő feltárása lesz, amelyek megértésével tudunk csak tenni az ilyen típusú magatartások megelőzéséért.” Ha felmerül tanulói fegyelmi felelősség kérdése, azt is megvizsgálják.

Az iskola lelkésze és gyászterapeuta segít feldolgozni a diákoknak az esetet, az igazgató szerint pedig a későbbiekben a helyi Lelki Egészségfejlesztési Központ munkatársai veszik fel a kapcsolatot a gyerekekkel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!