ATV: Balmazújváros nem tud béreket fizetni, egy teljes osztály felmondott a polgármesteri hivatalban

2023. november 7. – 13:18

Másolás

Vágólapra másolva

Egy teljes kiszolgáló osztály felmondott a balmazújvárosi a polgármesteri hivatalban – értesült az Atv.hu. A csatorna úgy tudja, hogy az önkormányzat november 10-én nem tudja kifizetni a dolgozók bérét, miután a közgyűlés legutóbb sem szavazta meg város költségvetését, és elfogyott a pénz.

Hegedűs Péter, a város polgármestere kedden délelőtt a Facebook-oldalán kiposztolta azt a levelet, amit a képviselőtestületnek is elküldött, ebben azt írja, hogy törvénysértő állapot áll fenn az önkormányzatnál. A polgármester azt is írja, hogy az októberi fizetéseket nem utalta el az önkormányzat.

Az RTL Híradója két hete arról számolt be, hogy négy fideszes és két független képviselő akadályozza a város tavalyi költségvetésének módosítását és a zárszámadás elfogadását, azt mondják, nincs elég információjuk ahhoz, hogy szavazni tudjanak róla. Szerintük hitelből ki lehetne fizetni a dolgozókat.

Balmazújváros hivatalos Facebook-oldalán október 17-én közölték, hogy a képviselőtestület 16. alkalommal nem fogadta el a költségvetés végrehajtásáról, és zárszámadásáról szóló rendeletet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!