Az ország legolcsóbb utcája egy tévedésnek köszönheti a nem túl megtisztelő címet

2023. november 6. – 08:47

Másolás

Vágólapra másolva

Idén a nágocsi Táncsics Mihály utca lett „az ország legolcsóbb utcája” az ingatlan.com adatai szerint. A címet annak köszönheti, hogy az oldalon mindössze ötezer forintos négyzetméteráron hirdettek meg egy nágocsi ingatlant. A polgármester és a helyiek szerint viszont félreértésről van szó: egy hibásan feladott hirdetés miatt csúszott le ennyire a statisztika – írja a Sonline.

Nágocs Somogy vármegyében található, nincs is olyan rossz helyen, fél óra autókázással lehet eljutni onnan a Balaton-partra. Ennek ellenére – papíron – itt van az ország legolcsóbb utcája. A helyiek szerint ez tévedés, a Sonline-nak többen azt mondták, a faluban gyorsan el szoktak kelni az ingatlanok, a Táncsics Mihály utcában például nemrég hirdettek meg egy házat 8 millióért, amit 6,8-ért meg is vettek, pedig még – a szomszéd állítása szerint – még konyha sem volt benne. De még a lerobbant parasztházakért is simán elkérnek 10 milliót a településen, sőt, 25-30 millióért is árulnak családi házakat itt.

Akkor hogy jött ki a rémes statisztika? A falu polgármestere, Simor Ákos a lapnak azz mondta, az olcsósági csúcstartó egy 60–70 négyzetméteres házikó volt, ahol még döngölt padló volt. A tulajdonosáét, egy idős férfit, idősek otthonába költöztették, az unokái hirdették meg a házat, amihez 920 négyzetméteres telek is tartozik.

Az eladók viszont a telek méretét is belevették a ház alapterületébe a hirdetésben – az egészért pedig 5 millió forintot kértek, így jön ki az 5 ezer forintos négyzetméterár.

„A telekméretet írták be a ház méretének, ez okozta a félreértést” – magyarázta a polgármester. „Az viszont felháborító, hogy utánajárás nélkül vonnak le téves információkból konzekvenciákat, és emiatt degradálták a falut” – tette hozzá.

Simor szerint ráadásul sokat fejlődött a falu az elmúlt években, felújították a faluházat, az óvodát, játszóudvart adtak át, most éppen közösségi teret alakítanak ki.

A legolcsóbb ház hirdetése egyébként már nincs fent az interneten, a faluban többen úgy tudják, hogy már meg is vették, de azóta sem lakik ott senki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!