Az '56-os emlékmű oszloprengetegéből szabadítottak ki egy kisfiút a budapesti tűzoltók

2023. november 4. – 19:10

Másolás

Vágólapra másolva

Az Ötvenhatosok terén lévő '56-os emlékműhöz riasztották a fővárosi tűzoltókat szombaton délután. Eltévedt benne egy kisfiú, és nem tudott kijönni. A mentésről egy videót is közzétett az Országos Katasztrófavédemi Főigazgatóság.

Mint írták, a fővárosi hivatásos tűzoltók egy mentőkötéllel föntről kiemelték a megszeppent gyereket, „aki a sikeres szabadulás után egy kicsit a tűzoltóautóval is ismerkedhetett”.

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc központi emlékművét az ötvenedik évfordulón, 19 óra 56 perckor avatták fel Budapesten, az egykori Felvonulási téren. Tervezői és készítői: Emődi-Kiss Tamás, György Katalin, Horváth Csaba és Papp Tamás.

A Kozterkep.hu oldalon olvasható leírás szerint 2006 darab, változó magasságú, 23×23 cm keresztmetszetű vasoszlop alkotta ék tengelye a Dózsa György úttal 56 fokos szöget zár be. A park felőli embermagas álló oszlopok rusztikusan rozsdásak, és olyan elszórtan helyezkednek el, hogy be lehet közéjük lépni, állni. Az ék csúcsának közelében a már rozsdamentes oszlopok tömbbé tömörödnek, magasságuk 1,9 métertől 8 méterig nő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!