Meghalt Vajda Pál, Budapest volt főpolgármester-helyettese

2023. november 4. – 16:51

Másolás

Vágólapra másolva

Hetvennégy éves korában meghalt Vajda Pál szocialista politikus, Budapest volt főpolgármester-helyettese. A hírt Karácsony Gergely főpolgármester közölte a Facebookon.

Azt írta róla: 1994-ben vette át a talán legösszetettebb feladatot, a városüzemeltetési és vagyongazdálkodási portfóliót, amelynek tizenkét éven át volt lelkiismeretes gazdája.

„Az ő munkáján és a város iránti elkötelezettségén is múlt, hogy Budapest biztosítani tudta a közszolgáltatások folytonosságát és minőségét, amely a legfontosabb feladata a mindenkori városvezetésnek. Elkötelezett baloldaliként hitt a szabadság és a szolidaritás eszméjében. Személyében egy kiváló várospolitikust, egy büszke budapestit veszítettünk el” – olvasható Karácsony Gergely megemlékezésében.

Az MSZP honlapján közzétett életrajz szerint Vajda Pál 1949-ben Újpesten született munkáscsaládban, maga is villanyszerelő szakmát tanult és a Mahart Hajójavítónál villanyszerelőként helyezkedett el. A Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett villamosmérnöki diplomát 1981-ben. 1990-ben az MSZP Újpesti Szervezetének alapító elnöke és a szocialista párt jelöltjeként önkormányzati képviselő. A képviselő-testület a városgazdálkodási bizottság elnökének, majd 1992-ben gazdasági alpolgármesternek választotta meg. 1994 decemberében a szocialista párt fővárosi listáján szerzett mandátumot és lett fővárosi képviselő.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!