Karácsony: A budapestiek fizetnek, mert az állam nem fizeti ki a főváros által szolgáltatott vizet

2023. november 3. – 21:42

Másolás

Vágólapra másolva

„A budapesti adófizetőknek milliárdokat kell fizetnie azért, mert az állam nem fizeti ki a helyette szolgáltatott víz előállításának költségeit” – írja Karácsony Gergely Facebookon. A főpolgármester vélhetően arra utalt, hogy azzal vádolták meg: a Fővárosi Vízművek elzárná az állami vízszolgáltatónak átadott vizet, amiből 12 agglomerációs település ellátását biztosítják.

Karácsony elzárná a vizet a főváros környéki településeken élők előtt”, ilyen és ehhez hasonló állításokat fogalmaztak meg kormányközeli lapok pénteken. A Magyar Nemzet egy levélre hivatkozik, amiben Karácsony állítólag „megfenyegette” a kormányt, hogy a főváros „nem tesz eleget a szerződésben rögzített vízátadási kötelezettségének, ha az állam nem fizet magasabb díjat a vállalatnak”.

„A kormánypropaganda azzal riogat, hogy énkezemmel akarom elzárni a vízcsapot ezeken a településeken. Pedig itt az állam feladata a víz biztosítása. Ha nem tartanak igényt a segítségünkre, oldják meg máshogy”

– írta Karácsony. Vélhetően a vízelzárással kapcsolatos vádakra is reagálva azt írta, hogy a Fővárosi Vízművek évente több mint 13 millió köbméter vizet ad át az állami vízszolgáltatónak, azonban „nem járja, hogy az állam nem fizeti ki azt a munkát, amit helyette végzünk”. A főpolgármester szerint a budapestieknek most milliárdokat kell fizetniük, mert „az állam nem fizeti ki a helyette szolgáltatott víz előállításának költségeit”. Hozzátette: erre jön még rá a közműadó, illetve az, hogy Budapest nem kapott rezsitámogatást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!