Lemondott a balatonföldvári iskola igazgatója, miután az egyik gyerek kezében elsült a vadászpuska

2023. október 31. – 14:40

Másolás

Vágólapra másolva

Lemondott Gróf Széchényi Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, miután a pályaorientációs napon elsült egy megtöltött vadászpuska, írja a 24.hu a Siófoki Tankerületi Központ közleményére hivatkozva. Ebben azt írják, hogy „a rendőrség és a fenntartó megteszi a szükséges intézkedéseket, az eljárás lefolytatását követően adunk további tájékoztatást.”

A puskát az egyik szülő vitte be az iskolába, aki vadászként dolgozik. Az iskolában pályaorientációs napot tartottak, a férfi a vadászatról mesélt a diákoknak, és a fegyver használatát mutatta be. A foglalkozás közben a töltött vadászpuska az egyik gyerekhez került, aki elsütötte azt. A lövés az ablak irányába ment, így senki nem sérült meg, az egyik járókelőt viszont majdnem eltalálták. Az RTL Híradónak azt nyilatkozta az egyik szemtanú, hogy 40-50 centire csapódott be tőle a lövedék.

Az RTL szerint a rendőrség foglalkozáskörében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés miatt gyanúsítottként hallgatta ki a 43 éves vadászt. Egyelőre nem lehet tudni, hogyan került éles lőszer a fegyverbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!