Tűz volt egy agárdi családi házban, egy ember meghalt

2023. október 28. – 16:20

Másolás

Vágólapra másolva

Egy férfi meghalt, miután kigyulladt egy családi ház Agárdon – derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményből.

A katasztrófavédelem azt írja, hogy szombat reggel érkezett hozzájuk a bejelentés, hogy füst gomolyog egy családi ház ablakából a Vas utca és a Gárdonyi Géza utca kereszteződésében.

A százhúsz négyzetméteres, egyszintes családi házhoz a tűzoltók három járművel vonultak ki. Az egységek az égő helyiség ablakán és a bejárati ajtón át jutottak be az épületbe, ahol az egyik szobában néhány négyzetméteren volt tűz. A füsttel telítődött épület átvizsgálásakor egy férfi holttestét találták meg a konyhában. A katasztrófavédelem azt írja, hogy a házban szemét volt felhalmozva, ami nehezítette a tűzoltók bejutását és az oltási munkálatokat is.

A tűz pontos okát nem tudták megállapítani, azt tűzvizsgálati eljárás fogja majd tisztázni. A Főigazgatóság felhívta a figyelmet, hogy aki sok éghető anyagot halmoz fel, az nemcsak a tűz keletkezésének veszélyét növeli, hanem a menekülés lehetőségét is rontja. „Az otthonunk tisztán tartása tűzvédelmi szempontból is fontos” – írták közleményükben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!