Viharos szélre és sok esőre számíthatunk egész pénteken

2023. október 27. – 09:36

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken nyugat felől egy hidegfront halad át az országon, így még délután is esős idő várható. Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében másodfokú figyelmeztetést adtak ki az esőzések miatt, itt 24 óra alatt 30 milliméter csapadékra is számíthatunk, de Pesten és az ország középső megyéiben is leeshet 20 milliméter eső a következő 24 órában – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A hidegfront miatt az ország jelentős részén erős szelekkel (70 km/h) találkozhatunk, de Fejér, Veszprém, Baranya, Bács-Kiskun, Tolna és Somogy vármegyében is másodfokú figyelmeztetést adtak ki, mivel a széllökések az óránkénti 90-110 kilométeres sebességet is elérhetik. A zivatarok miatt az ország középső és déli megyéiben is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, ilyenkor a fő veszélyforrást a villámok jelentik, de jégeső is előfordulhat.

Szombatra enyhül az időjárás, de az ország délnyugati felében továbbra is marad az elsőfokú figyelmeztetés a zivatarokra, 15 és 21 fok közé fog esni a hőmérséklet.

Aki túrázni tervezett a hétvégén, vasárnap megteheti, mivel az ország északkeleti megyéinek kivételével sehol nem kell esőtől tartanunk, a hőmérséklet 15 és 23 fok között lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!