Azonnali hatállyal felmentették Lázár János műemlékvédelemért felelős államtitkárát

2023. október 26. – 08:49

Azonnali hatállyal felmentették Lázár János műemlékvédelemért felelős államtitkárát
Vukoszávlyev Zorán, az Építési és Beruházási Minisztérium építészetért és műemlékvédelemért felelős helyettes államtitkára beszédet mond a hazai építészeti örökségünk megóvását célzó ROM Vándorprogram részeként megújult, a Pest megyei Tök határában található Árpád-kori templomrom átadásán 2022. október 14-én – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A szerdai esti Magyar Közlöny szerint Orbán Viktor Lázár János javaslatára szerdai hatállyal felmentette tisztségéből Vukoszávlyev Zorán helyettes államtitkárt.

Vukoszávlyev Zorán az Építési és Közlekedési Minisztériumnál a műemlékvédelemért felelt, korábban építészmérnökként, építészettörténészként és műemléki tanácsadó szakértőként is dolgozott. A tárca honlapja szerint a BME egyetemi docense tavaly kapta a kinevezést, de korábban is dolgozott már a kormányzatnak. 2015–2017 között a Miniszterelnökség Forster Központ Műemléki Tanácsadó Testületének volt az elnöke, majd 2017–2018 között a Miniszterelnökség Társadalmi és Örökségvédelmi Ügyekért, valamint Kiemelt Kulturális Beruházásokért Felelős Helyettes Államtitkárságán volt osztályt vezető főosztályvezető-helyettes.

A felmentés indoka nem szerepel a közlönyben, ezért kérdéseinkkel megkerestük a minisztériumot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!