Buktak a vevők, a közvetítők és az eladók is: potencianövelőket, injekciókat adtak el kéz alatt egy zuglói patika dolgozói

2023. október 25. – 09:58

Másolás

Vágólapra másolva

Vesztegetés elfogadása miatt indult nyomozás három zuglói gyógyszertári dolgozóval szemben a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján, miután ők a gyanú szerint 2022 ősz és 2023 nyár vége között két közvetítőn keresztül (egyikük vásárolt is) hét vásárlónak adtak át recept nélkül vényköteles gyógyszereket, pluszpénzért. A Police.hu híre szerint a patika asszisztensei alkalmanként legfeljebb 10 ezer forintot kaptak a gyógyszerekért, amelyeket vény hiányában nem adhattak volna ki. Ezek a gyógyszerek többek között potencianövelők, fájdalomcsillapítók, injekciók, valamint különféle betegségek kezelésére szolgáló szerek voltak.

A budapesti nyomozók idén októberben fogták el az érintett elkövetőket, és tíz helyszínen kutatást tartottak. Lefoglaltak 50 ezer forintot, 11 telefont, 11 SIM-kártyát és 4 laptopot. A rendőrök a patika három dolgozóját, a közvetítőket és a vásárlókat előállították a BRFK Gyorskocsi utcai egységébe, majd a 11 gyanúsítottat vesztegetés miatt kihallgatták. Mindannyian szabadlábon védekezhetnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!