Másfél focipályányi területen égett a műanyag szemét Vas megyében, még mindig oltják a tüzet

2023. október 23. – 07:50

Másolás

Vágólapra másolva

Tűz ütött ki egy műanyag hulladékot feldolgozó üzemben a Vas vármegyei Szemenye község határában, a 8-as főút mellett hajnalban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Hajnalban még ötezer négyzetméteren, egy-másfél futballpályányi területen égett a négy méter magasra felhalmozott és bálákba rendezett hulladék, a lángok továbbterjedését megfékezték, víz- és habsugarakkal folyamatosan oltják a tüzet.

Az esethez Szombathelyről, Sárvárról, Körmendről, Zalaegerszegről, Ajkáról, Keszthelyről, Vasvárról, Hosszúperesztegről és Kámról indítottak gépjárműfecskendőket, illetve különleges szereket.

Három habsugárral a terület felét lefedték és megszüntették az intenzív lángolást, a 4-5 méterre felhalmozott bálákat folyamatosan bontják erőgépekkel, és felét már le is bontották. A tűz továbbterjedését már sikerült megakadályozni a szemenyei hulladékfeldolgozóban.

A Zala megyei katasztrófavédelmi mobil labor mérései nem mutattak ki a normálistól eltérő értékeket a környező településeken, csak enyhe füstszagot éreztek néhol, közölte a katasztrófavédelem.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!