Toroczkai: Azon az úton halad Orbán rendszere, amilyen a Kádár-rendszerben is volt

2023. október 23. – 16:36

Másolás

Vágólapra másolva

A Mi Hazánk egyik meghívott vendége egy lengyel parlamenti képviselő, Roman Fritz volt, aki a „fenntartható fejlődés őrült ideológiájáról” és kitalált klímaváltozásról beszélt a Corvin közben. Azt is mondta, szerinte szörnyű háború zajlik „Ukrajnában és Palesztinában”.

Roman Fritz – Fotó: Bődey János / Telex
Roman Fritz – Fotó: Bődey János / Telex

Fritz után Novák Előd felkonferálta a párt elnökét, Toroczkai Lászlót, akitől Novák szerint „fél a Facebook”.

Toroczkai arról beszélt, hogy a Mi Hazánkon kívül egy párt sem emlékezik meg méltón ‘56-ról, még a Jobbik (amely Toroczkai szerint „szégyen, hogy létezik”) és a Fidesz sem. A pártelnök azt is mondta, hogy bár ‘56 központi eseményei Budapesten történtek, Orbán mégis „megfutamodott” innen a nyilvánosságot és a sajtót kizárva, és Veszprémben mondott beszédet. Toroczkai szerint ugyanis róla „minden mocskot” leírt már a sajtó, de akkor „sem működtethetünk olyan propagandát Magyarországon, ami egyeduralomra tör”, és amely Toroczkai szerint olyan, mint amilyen a Kádár-rendszer médiája volt.

„Azon az úton halad Orbán Viktor rendszere, ami a Kádár-rendszerben is volt” – mondta Toroczkai, aki szerint sem Gyurcsány, sem Orbán rendszere nem lehet Magyarország jövője. Toroczkai ezután felolvasta az ‘56-osok 16 pontját, hogy „napjainkba átültetve” elmondja, miért nem.

Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex

Toroczkai arról is beszélt, hogy „miközben mi fogyunk, egyre többen törekednek a helyünkre”. Szerinte kommunizmus, bolsevizmus, bárhogy hívják, „sokkal erősebb, mint valaha”. Szerinte a globalizmus ugyanúgy el akarja pusztítani a nemzetet, Toroczkai ezért úgy látja, egyre közelebb vagyunk a harmadik világháborúhoz. Ebben a helyzetben „a magyarok bölcsebben látják a helyzetet”, mint mások, mégpedig azért, mert a magyarok már két világháborút is elbuktak, mondta. Az ukrajnai és az izraeli háború „haszonélvezőiről” is beszélt a párt elnöke. Toroczkai azokat kérdezte, akik „elhitték a Fidesz békepártiságát”, mondván: „Most mit gondolnak, amikor az izraeli konfliktus esetében még a semlegesség látszatát is feladta a kormány?”

Toroczkai azt is mondta, hogy ‘56-ban mi „nem úgy jártunk, mint Zelenszkij”, mert a magyaroknak nem segítettek. Szerinte magunkra számíthatunk, és a magyarok feladata most az, hogy tanuljanak a történelemből. Toroczkai végül az esemény zárásaként arról beszélt, hogy ezt a „nevet és formát változtató” ideológiát kell lerázni magunkról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!