Kölcsönkérte a haverja telefonját, hogy zenét hallgassanak, átutalt róla magának 19 millió forintot

2023. október 19. – 09:38

Másolás

Vágólapra másolva

Elfogták és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett, valamint lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a XI. kerületi rendőrök azt a budapesti férfit, aki tavaly 19 millió forintot utalt át magának az ismerőse telefonjáról – írja a Police.hu.

B. Loránd tavaly augusztus 3-án két nő társaságában italozott egy ismerősével annak újbudai lakásán. B. Loránd elkérte az ismerőse telefonját, hogy zenét tudjanak hallgatni róla, de elvitte magával a készüléket, és három részletben 19 millió forintot utalt a tulajdonosa számlájáról a magáéra.

Ebben a segítségére volt az is, hogy a telefonra beállított netbank belépési kódja megegyezett a készülék feloldókódjával.

A XI. kerületi rendőrök a feltételezett elkövető számlájáról több mint 18 millió forintot tudtak lefoglalni, amit visszaadtak a sértettnek. Tavaly augusztus 25-én adtak ki körözést B. Loránd ellen, aki idén március 29-én egy másik ügyből kifolyólag jelent meg az V. kerületi kapitányságon, ahol a rendőrök elfogták.

A rendőrök kihallgatták, B. Loránd a bűncselekmények elkövetését beismerte, de érdemi vallomást nem tett. A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat átadták az ügyészségnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!