Orbán Viktor kedvenc lapja úgy döntött, itt az ideje felületet adni egy belgiumi magyar rasszizmusának

2023. október 17. – 22:00

Másolás

Vágólapra másolva

Nem voltak arabok az utcán – ez tetszett Budapesten Balog Tibor belga rendőr barátainak

– címmel közölt színjáték-szerű, parodisztikus interjút Orbán Viktor kedvenc lapja, a Nemzeti Sport a harminc éve Belgiumban élő magyar focistával, Balog Tiborral. Balog 37-szeres magyar válogatott játékos és most egy belga kisváros városházáján dolgozik. Az interjú mindössze öt kérdésből áll, amit néhány mondat kihagyásával szó szerint közlünk:

„NS: Hogyan érintette a belga lakosságot a hétfői terrorcselekmény?
BT: A többség úgy gondolja, ez csak a kezdet.
NS: Ön is így érzi?
BT: Abszolút. […] Rettenetes időszak elé nézünk, ezzel a problémával nem tudunk majd mit kezdeni. Ez tényleg velünk marad most már. Sőt, egyre gyakoribb lesz.
NS: Belgiumban rengeteg bevándorló él. Valóban napi szinten vannak súrlódások, konfliktusok?
BT: Mi az, hogy! Egyre nagyobb a feszültség. […]
NS: A Ferencváros jövő héten Európa-konferencialiga-mérkőzésre Genkbe utazik. Ott is ilyen riasztó a helyzet?
BT: Még rosszabb. Genk francia nyelvterületen fekszik, őket vallonoknak hívják, s még a flamandokat, a holland nyelvterületen élő helyieket is utálják. De mit várunk egy olyan országtól, amely eleve három részre van szakítva? […]
NS: Nem hangzik túl jól.
BT: Sajnos ez van. A nyáron két belga barátommal elmentünk Magyarországra. Megmutattam nekik Budapest főbb nevezetességeit, elmentünk egy termálfürdőbe, megnéztük a Parlamentet, de nem ez tetszett nekik. Hanem hogy nincsenek arabok az utcákon. Felüdülés volt a számukra.”

Az interjúból egyedül az nem derült ki, hogy Balog Tibor mégis miért él Belgiumban, ha ennyire szörnyű helynek tartja. Az viszont igen, hogy mit gondol Balog Tibor (aki maga is egy bevándorló) és a rendőr barátai a bevándorlókról. Ráadásul Genk Flamand nyelvterületen fekszik, nem francia…

Egyetlen kérdésünk van: mit keres ez az interjú egy sportlapban?

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!