Gázolajjal öntötte le, aztán meggyújtotta barátnőjét a vádirat szerint, most mégis felmentette a pécsi bíróság

2023. október 17. – 17:59

Másolás

Vágólapra másolva

Jogerősen felmentette a Pécsi Ítélőtábla azt a férfit, aki a vádirat szerint 2021-ben gázolajjal leöntötte, majd meggyújtotta barátnőjét, aki emiatt majdnem meghalt. A férfi ellen előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt emeltek vádat, de bizonyítottság hiányában felmentették.

A vádirat szerint 2021-ben az érintett nő szakítani szeretett volna barátjával, aki ezt nem akarta engedni, emiatt többször is vitába keveredtek. 2021. április 25. reggel egy újabb veszekedés után a férfi elment otthonról, majd gázolajjal tért haza, amivel leöntötte a barátnőjét. Öngyújtóval meggyújtotta a nő ruháját, majd megpróbálta megakadályozni, hogy ő elolthassa.

A nő végül beszaladt a lakásukba és eloltotta az égő ruháját. Ezután megkérte a férfit, hogy hívja át egy ismerősüket. Mikor ő megérkezett, kórházba vitte a nőt, aki az égés miatt közvetlen életveszélyes állapota került és hosszú ideig a kórházban feküdt. A sérülései 4-6 hónap után gyógyultak be, de várhatóan maradandó fogyatékossága fog kialakulni a támadás miatt.

Az ügyben először a Szekszárdi Törvényszék járt el, de ők a bizonyítottság hiánya miatt felmentették a férfit. Az ügyészség fellebbezett az ítélet ellen, másodfokon a Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta a törvényszék ítéletét. Az most így jogerős.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!