Kovács Zoltán felesége az óbudai önkormányzati vagyonkezelőnél kapott megbízást

2023. október 16. – 09:10

Másolás

Vágólapra másolva

Az óbudai önkormányzati vagyonkezelőnél került be az igazgatóságba Szikora Linda, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár felesége, írja az Rtl.hu. Az ellenzéki vezetésű önkormányzat is megerősítette a hírt, az Rtl.hu-nak elmondták: „Szikora Linda az Óbudai Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. igazgatósági tagja, a Fidesz delegálta dr. Balogh Péter helyett. A delegálás alapján a képviselő-testület választotta a zrt. igazgatósági tagjává. Nincs konkrét területe, és bruttó 200 ezer forint/hó díjazásban részesül.”

Az Óbudai Vagyonkezelő Zrt. az önkormányzati tulajdonú lakóépületek, üzlethelyiségeket kezeli, értékesíti, üzemelteti a piacokat, illetve az ingatlanvagyonnal kapcsolatos műszaki, szakértői, nyilvántartási feladatokat látja el.

A 24.hu 2021-ben megírta, hogy Szikora Linda üzlettársa, Kovács Róbert milliókat kapott az emlékezetes vadászati kiállítást szervező cégtől úgy, hogy éppen a férje felelt a rendezvényért kormánybiztosként.

Szikora Lindát egyébként a Fidesz III. kerületi szervezetének szeptemberi tisztújításán Bús Balázs elnök alelnökének választották. Jellemzően nem szerepel sokat a nyilvánosságban, pedig régóta politikus. 2006-ban a Fővárosi Közgyűlés tagja lett, 2015-től a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt.-nél dolgozott a Bálna projektigazgatójaként. 2021-ben a Bálna igazgatójaként lett a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Kulturális Fesztiválok Kollégiumának tagja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!