Nem indult nyomozás a Rogán-közeli cég ügyében, amit a pont jókor változó jogszabályok tartanak a csúcson

2023. október 16. – 15:17

Másolás

Vágólapra másolva

Még szeptember végén kérdezett rá Vadai Ágnes, a DK alelnöke arra, hogy indul-e nyomozás, eljárás, vizsgálat, illetve milyen intézkedések történtek a Rogán Antal kabinetminiszterhez ezer szállal kötődő IT-s cég, a Hunguard Kft. ügyében, amelyről azt írtuk, hogy azt már évek óta az éppen jókor változó jogszabályok tartják a csúcson.

A kérdéseket ugyan feljelentésként értékelte Polt Péter legfőbb ügyész, és továbbította azokat a Készenléti Rendőrség Nyomozó Irodának, ám az bűncselekmény hiányában elutasította a feljelentést – áll Polt Péter Vadai Ágnesnek megküldött írásbeli válaszában.

A Hunguard nem a NER szülötte, a céget már 1990-ben megalapították, de a jelentősebb eredményei 2010 után érkeztek. A cég ugyanakkor hét éve gyakorlatilag egyedüliként végezheti a pénzügyi szervezetek informatikai tanúsítását, köszönhetően annak, hogy a jogszabályok rendre úgy alakulnak, hogy annak csak ők felelnek meg, és éppen akkor változnak, amikor már pont más is szóba jöhetne. Idén júliusban szép csendben úgy módosultak a szabályok, hogy évekre elzárták a konkurencia útját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!