Pénteken akár 28 fok is lehet

2023. október 16. – 14:25

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdáig hűvös, száraz légtömeg alakítja időjárásunkat, így bár sok lesz a napsütés, ennek ellenére nem lesz melegünk: délutánonként is csak 11-17 fok közötti maximumokat mérhetünk. A hajnali, kora reggeli órákban pedig kedden és szerdán is többfelé lehet gyenge fagy, a szélcsendes, derült völgyekben a -5 fok sem kizárt, írja az Időkép.

A hét közepén azonban Skandinávia fölött egy anticiklon erősödik meg, miközben Nyugat-Európát az Atlanti-óceán felől egy aktív, nagy kiterjedésű ciklon éri el. Ennek a ciklonnak az előoldalán délire forduló áramlással beözönlik majd a meleg levegő, így az éjszakák jelentősen megenyhülnek, a nappali felmelegedés pedig több fokkal erősödik.

Csütörtökön az ország nagy részén már 18-24 fok várható, pénteken pedig délen akár 28 fok is lehet.

Zavartalan napsütésre azonban se csütörtökön, se pénteken ne készüljünk. Mindkét nap többször befelhősödhet az ég, és nagyobb eséllyel az ország északi és keleti részén eső, záporok alakulhatnak ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint esőre, záporra a hétvégén is számítani kell, a nappali maximumok 17-25 fok között alakulnak majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!