Majdnem 6 milliót sikkasztott egy diákmunkás pénztáros a Tescóban, videóra vette a kamera, ahogy trükközik a pénzzel

2023. október 12. – 12:34

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt a Hatvani Járási Ügyészség egy 21 éves férfi ellen, aki 2020 májusa és 2021 márciusa között összesen 5 673 000 forintot sikkasztott el a hatvani Tescóból, amikor lebukott, még 250 000 forintot találtak a ruhájában. A vádiratból kiderül, hogy a fiú 2020 januárjától dolgozott a hatvani Tesco pénztárosaként, majd pár hónap után elkezdett trükközni a pénzzel.

A módszere az volt, hogy indokolatlanul megszakította a blokkolást, amikor a vásárlók készpénzzel fizettek, és különböző mennyiségű papírpénzt vett ki a kasszából, majd azokat egy blokkba tekerve a ruhájába rejtette és minden esetben így távozott a pénztártól.

A járási ügyészség a saját zsebre dolgozó pénztárost folytatólagosan, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja. A Hatvani Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előkészítő ülésén beismeri a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

A vádhatóság 2 év 5 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés és ezen túlmenően 150 000 forint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a próbaidő tartamára rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét, valamint kötelezze a férfit az okozott kár megtérítésére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!