Két vállalkozónak is súgott a debreceni NAV-os felsővezető, és ezzel szert tett egy kis mellékesre

2023. október 11. – 11:45

Másolás

Vágólapra másolva

Korrupció miatt vádat emeltek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik volt felsővezetője és több társa ellen, közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Mint írták, a vád „bűnszövetségben, üzletszerűen, vezető beosztású hivatalos személy által a hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette”. A NAV volt felsővezetője pénzt fogadott el azért, hogy egy céget érintő eljárásokról információkat adjon ki.

A vádirat szerint a vezető beosztásban dolgozó NAV-alkalmazott kapcsolatban állt egy debreceni vállalkozóval, akinek a cégei 2013 óta többmilliárdos kölcsönökhöz jutottak, és ezek egy részével szemben felszámolási eljárás indult. A NAV-os felsővezető megígérte, hogy figyel ezekre az eljárásokra, és igyekszik úgy intézni, hogy azok a vállalkozó számára megnyugtatóan záruljanak. Cserébe pénzt és műszaki cikkeket fogadott el összesen 3,5 millió forint értékben, de ezer eurót is kapott a szolgálataiért.

A NAV-vezető egy másik debreceni vállalkozóval is hasonló kapcsolatot alakított ki, tőle 4 millió forint értékű autóvásárlási és használati kedvezményt fogadott el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!