Két különböző holland településen bujkáló magyar bűnözőket kerítettek elő a rendőrök

2023. október 11. – 10:22

Másolás

Vágólapra másolva

Egy többszörösen körözött 46 éves nőt és egy évtizedes bűnügyi múlttal rendelkező 36 éves férfit fogtak el a holland hatóságok azután, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a hevesi és a jászsági nyomozókkal közösen felderítette az érintettek tartózkodási helyét.

A Police.hu híre szerint F. Ritát hat éve keresték a Heves vármegyei hatóságok. Kábítószer-kereskedelem miatt bírói szakaszban lévő ügyben adtak ki ellene először hazai, majd európai és nemzetközi elfogatóparancsot. Felkerült a top 50-es körözöttek listájára is. F. Bélát pedig lopás miatt kereste a Fővárosi Törvényszék BV Csoportja. Az évtizedes bűnügyi múlttal rendelkező férfi szabadságvesztés letöltése elől menekült el. 2022 nyár óta keresték a hatóságok. Ellene is európai és nemzetközi körözést adtak ki.

Mivel mindkét körözöttel szemben felmerült, hogy külföldön tartózkodhat, ezért a nő ügyében a Heves, míg a férfi miatt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság kérte a KR NNI célkörözési egységének a segítségét. Miután a tartózkodási helyüket meghatározták, az nyomozók felvették a kapcsolatot a holland társhatósággal, akik pár napon belül mind a két körözöttet elfogták: F. Bélát 2023. október 6-án Markelo településen, míg F. Ritát 2023. október 8-án egy másik holland településen kapták el. Mindkét személyt őrizetbe vették, kiadatásukról a későbbiekben döntenek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!