Százak szidták a Fradi–Debrecen-meccsen Gáspár Győzőéket

2023. október 10. – 08:10

Másolás

Vágólapra másolva

A vendégszurkolók szektorához közel jutott hely a VIP-páholyban Gáspár Győzőnek és családjának a hétvégi Fradi–DVSC-mérkőzésen, akik hamar kiszúrták a Romantic frontemberét, és nyilvánosan gyalázni kezdték – írja a Blikk. A lap szerint több százan szidták Gáspárt, így: „Mocskos cigány, büdös cigány, fideszes cigány. Győzike, Győzike, fideszes gecike.”

A lap úgy tudja, hogy a Groupama Aréna hangosbeszélője felhívta a figyelmet a sportszerű szurkolásra, de ez sem segített. Egy szurkoló a Blikknek azt mondta, sokan kellemetlenül érezték magukat a VIP-szektorban, nem csak Gáspárékat érintette kínosan a helyzet.

A történtekkel kapcsolatban megkerestük a Fradi és a DVSC sajtóosztályát is, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket. Gáspár a Blikknek azt mondta, még sosem alázták meg így. „Én szurkolni mentem, nem kiabálni. A pályán nincs gyűlölet” – tette hozzá.

Gáspár Győző a meccs után ezt írta a Facebookjára: „A Fradi nem egy csapat. A Fradi körül kialakult egy életérzés, amit fradizmusnak is hívnak. És ettől mindez egy nagy családként működik. A szurkolók is részesei ennek a családnak. Aki igazi szurkoló, annak ezt nem is kell mondjam, úgy szeressék ezt a családjukat is, mint az igazit.”

Hasonló elveket vall Kubatov Gábor, a Fradi elnöke is. Ő októberben azt írta a Facebookjára: „A Fradi-tábor egy olyan közösség, amelyben mindenki otthonra találhat.” Kubatov egy szeptemberi bejegyzésében ki is emelte Gáspár Győzőt a szurkolók közül, amikor azt írta: „Idáig mindig kikaptunk, amikor Győzike kijött a meccsre, de a Csukaricski elleni győzelemmel végre megtört a jég!”

Gáspár Győző kedden a Facebookján is reagált az őket ért incidensre. Azt írta, hogy „mindenki magyar, aki ebben az országban él, és magyarul beszél, és a közösséghez akar tartozni. Ez a fajta befogadás ebben az országban régen működött. A 21. századra felejtettük el, amikor fantasztikus technikai eszközök állnak rendelkezésünkre, amikor olyan gyors autók meg repülők közlekednek, hogy már nem is tudjuk, milyen gyorsan lehet menni, csak éppen a tudatunk, az emberségünk, a szívünk nem követte ezt az utat. Mindannyian egyenlőnek születünk. Nézzék meg a gyerekeket. Nem gyűlölnek, nem félnek, ez a természetes lényünk. A rasszizmus nem velünk született, hanem tanuljuk” – fogalmazott.

A Telex megkeresésére hozzátette, érzése szerint azóta kap ilyen támadásokat, amióta felvállalta, hogy fideszes. A vendégszurkolók reakciói elkeserítették és megijesztették. Gáspár Győző azt is mondta: neki nincs baja másokkal azért, mert ellenzékiek vagy nem cigányok, így nem igazán érti, másnak mi baja vele.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!