Annyi tanár mondott fel Iványiék iskolájában, hogy leállt az oktatás

2023. október 10. – 21:05

Másolás

Vágólapra másolva

Annyi tanár mondott fel a Magyar Evangéliumi Testvérközösség abaújkéri iskolájában, hogy nem tudnak órákat tartani – írja az RTL. Az iskola megbízott intézményvezetője a tévécsatornának azt mondta: ma is kapott három felmondást, amelyek holnaptól lépnek érvénybe.

Az iskola dolgozói július óta nem kaptak fizetést, mert a fenntartó, a Magyar Evangéliumi Testvérközösség a NAV végrehajtása alatt áll. Az ügy odáig nyúlik vissza, hogy az MET évekig nem számított egyháznak, így nem is tudott adó egyszázalékos felajánlásokból pénzt szerezni. Emiatt egy ponton nem fizették be a járulékokat a NAV-nak, ami mostanra inkasszózta a számláikat.

Az abaújkéri iskola intézményvezetője szerint elkeserítő a hangulat. Az intézménybe majdnem 40 településről több mint 400 gyerek jár. Bölcsődét, óvodát, általános és szakközépiskolát is üzemeltetnek, miközben a diákok 80 százaléka nehéz körülmények között él, sokan tanulmányi nehézségekkel küzdenek.

Egy nyilatkozó szülő szerint Iványiék iskolájában többet foglalkoznak egyénileg a gyerekekkel, mint az állami iskolákban. Ezenkívül jobban ismerik a pedagógusok a gyerekeket és a szülőket is, így sok mindenben segíteni tudnak.

Egy másik nyilatkozó szülő szerint gyereke egy másik iskolában kezdte az első osztályt, de ott nem tudott beilleszkedni, ezért vitték át Iványiékhoz. Őt viszont már nem lehetne visszavinni az eredeti iskolájába.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!