Kamaszokat fenyegetett a villamoson, hogy pénzt szerezzen drogra

2023. október 9. – 10:05

Másolás

Vágólapra másolva

Nem jogerősen 8 év börtönt szabott ki a Budai Központi Kerületi bíróság azzal a férfival szemben, aki kirabolt két tizenéves fiút egy 6-os villamoson 2022. november 3-án délután. A vádirat szerint a férfi a XI. kerületben, a Móricz Zsigmond körtér megállójában várakozó 6-os villamoson figyelt fel a két kamaszra, majd leült velük szemben, közel hajolt hozzájuk, és felszólította őket, hogy adjanak neki 2600 forintot, mert kábítószert akar vásárolni – írja az Ügyészség.hu.

Mivel a férfi fenyegető fellépése és testi erőfölénye megijesztette a fiúkat, egyikük felállt, és adott 160 forintot a vádlottnak, aki azonban a fiú kabátzsebeit tapogatva további pénz átadását követelte. A fiú emiatt további 1000 forintot adott át a férfinak, aki ekkor már azzal fenyegetőzött, hogy kés van nála. A megfenyegetett kiskorú végül a következő megállónál le tudott szállni a villamosról.

A másik gyereknek már nem volt ideje leszállni a járműről, mert az közben elindult. A rabló odalépett hozzá is, és felszólította, hogy ő is adjon neki valamit. A gyerek a fenyegetés hatására átadott 150 forintot a férfinak, aki azonban ezt kevésnek érezte, így további pénzt követelt, miközben beszorította a fiút a sarokba, és a zsebeit tapogatta. Ekkor azonban a jármű mozgása miatt a férfi kibillent az egyensúlyából, amit a gyerek kihasznált, és a támadóját megkerülve az ajtóhoz ment. A férfi megragadta a fiú ruházatát, hogy visszatartsa, de a fiúnak sikerült leszállnia a villamosról.

A 23 éves férfi büntetett előéletű, őt két rendbeli rablással vádolták. A Budai Központi Kerületi Bíróság bűnösnek mondta ki a férfit a vád szerint, és ezért 8 év börtönbüntetésre ítélte, valamint elrendelte egy korábban, más ügyben kiszabott 2 év, felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is. Az ítélet nem jogerős.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!