Mínusz 4,2 fok volt az idei ősz első fagyos hajnalán

2023. október 9. – 09:44

Másolás

Vágólapra másolva

A vasárnapi hidegfront meghozta a szezon eddigi leghidegebb, és egyben a szezon első fagyos éjszakáját, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Az északkeleti országrészben csökkent nagy területen 0 fok alá a hőmérséklet, a leghidegebb Nyírtasson volt, ott -4,2 fokig süllyedt a hőmérő higanyszála. Az ország többi pontján is hűvös volt a hajnal, általában 5-15 fokkal mértünk alacsonyabb értéket, mint a korábbi éjszaka.

Hétfőn alapvetően közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, inkább csak időszakos szakadozások lehetnek a felhőzetben. Elszórt jelleggel, nagyobb eséllyel az ország északi felén lehet gyenge eső, záporeső. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. Hajnalban 1-15, nappal a felhősebb északkeleti régióban 9-14, míg másutt döntően 15-22 fok között valószínű.

Kedden gyengén és erősebben felhős területek, időszakok is lesznek. Elvétve előfordulhat gyenge eső. Az északnyugati szél néhol időnként megélénkül. A hajnali 2-13 fok után, délután 16-24 fok várható. Északkeleten lesz a hidegebb idő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!