Böjte Csabát pedofíliáról kérdezte a Népszava, megszakította az interjút

2023. október 9. – 08:37

Másolás

Vágólapra másolva

Egy pedofíliáról szóló kérdésnél megszakította a Népszavának adott videóinterjúját Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekmentő szervezet alapítója, akit augusztus 20-án Magyar Becsületrenddel tüntettek ki. A lap munkatársa először a díjról kérdezte, majd rátért a nevelői hálózatában tapasztalt korábbi szexuális visszaélésekre is, amelyek miatt egy nevelőjét évtizedes börtönbüntetésre ítélték.

„Az ember nagyon szeretne olyan nevelőket alkalmazni, akik összeköltöznek a gyerekekkel, akik tényleg szakképzettek, de a valóság az, hogy a legtöbb ember a saját gyerekét sem vállalja. Ha vízbe ugrasz, hogy valakit kiments, óhatatlanul vizes leszel. Ha ezer emberből egyvalaki csinált ilyet, azt ne tüntessék fel rendszerszintű problémaként” – mondta a ferences szerzetes a lapnak.

„Én azt gondolom, hogy ezt az egyház nyakába varrni aljas dolog. Statisztikai alapon sokkal több tanár, orvos, taxisofőr követ el ilyen visszaélést, mint pap”

– mondta Böjte Csaba, majd közölte, hogy nem kíván a témáról beszélni, és megszakította az interjút. A Népszava vágatlanul közölte a beszélgetést, amit itt lehet megnézni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!