Ha megütöd, leülöd – kampányt indított a MÁV-Volán, miután bántalmazták a munkatársait

2023. október 7. – 11:09

Másolás

Vágólapra másolva



Az elmúlt hónapokban többször ért súlyos támadás a MÁV–VOLÁN-csoport munkatársait feladataik ellátása közben – írta a vállalat a közleményében.

A cégcsoport határozottan kiáll munkavállalói mellett, és elítél mindennemű erőszakot, ezért 2023. október elejétől egy hónapos, intenzív figyelemfelhívó kampányt indított, hogy rávilágítson a problémára. Illetve nyomatékossá tegye annak súlyosságát – megelőzve a jövőbeni eseteket.

Azt is közölték, hogy 2022-ben 175, míg 2023 első fél évében közel 90 főt ítéltek – akár gyorsított eljárásban – jogerősen szabadságvesztésre a bíróságok közfeladatot ellátó személy, például autóbusz-vezetők, jegyvizsgálók terhére elkövetett erőszakos cselekedet miatt. A cégcsoport minden támadás esetén feljelentést tett, és ezt a gyakorlatot követi a jövőben is.

Azt is írták, hogy a MÁV–VOLÁN-csoport az utasforgalommal érintett területeken közel 420 helyszínen, több ezer kamerát üzemeltet. A MÁV jegyvizsgálói már évek óta használnak testkamerát, összesen 169-et. Az ország több frekventált vonalán kaptak már ilyet az ellenőrök.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!